Surpriză plăcută pentru cele 180 de angajate ale fabricii de încălțăminte Denis. Acestea au fost vizitate de Larisa Blanari și colegele din organizația județeană de femei a PSD Suceava, care le-au oferit câte un buchet de trandafiri, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii.

”Mi-am dorit în mod special să celebrez ziua de 8 Martie alături de angajatele fabricii de încălțăminte Denis pentru a aduce un omagiu eforturilor făcute de femei de-a lungul istoriei pentru a obține drepturi în plan economic, politic şi social. Prin intermediul acestei acțiuni doresc să îmi arăt public susținerea pentru <Manifestul pentru drepturile femeilor> inițiat de ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea. Vreau să fiu o voce clară și puternică. Doresc să lupt pentru o societate în care femeile sunt reprezentate corect, în care experiența lor contează și nu este minimalizată, în care interesele lor sunt respectate și în care se bucură de drepturi egale”, a spus Larisa Blanari, președintele organizației județene de femei a PSD Suceava.

Aceasta a amintit că Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată de Organizația Națiunilor Unite în anul 1977, însă își are originea la mijlocul secolului XIX, când în data de 8 martie 1857, la New York, muncitoarele de la fabricile de textile au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva condițiilor inumane de muncă şi a salariilor foarte mici. Simbolistica zilei de 8 Martie reprezintă toate femeile care au luptat de-a lungul timpului pentru a obține drepturi: la vot, la condiții de muncă și salarii decente, care au militat împotriva discriminării și violenței și pentru susținerea egalității de șanse și de gen.

”Este o zi în care trebuie să ne amintim eforturile întreprinse și realizările obținute în trecut, însă la fel de important este să înțelegem că e de datoria noastră să ne implicăm pentru a asigura femeilor din generațiilor viitoare o societate fără abuzuri și discriminare”, a mai menționat Larisa Blanari.