Un autotren cu semiremorcă încărcat cu bușteni, înmatriculat în Suceava, a fost implicat, miercuri, într-un grav accident rutier la Pașcani. Au fost patru răniți, dar în mod evident consecințele puteau fi mult mai grave.

Accidentul s-a petrecut în interiorul municipiului, într-o zonă în care oamenii stau la ocazie, spre Moțca. Era în jurul orei 11.30, iar într-o curbă semiremorca s-a răsturnat, iar buștenii au căzut pe carosabil și trotuar.

Patru oameni care se aflau în zonă au fost loviți de lemne.

Profesorul doctor Diana Cimpoeșu, coordonatorul SMURD Iași, a declarat că echipajele deplasate de urgență la fața locului au preluat patru persoane între 19 și 65 de ani. Una dintre victime avea fracturi la nivelul membrelor inferioare, în timp ce celelalte trei aveau traumatisme de tip contuzii și excoriații.

Cea mai tânără pacientă, o fată de 19 ani, a suferit și cu un atac de panică.

Toți cei patru răniți erau conștienți și au fost internați la spitalul din Pașcani, semn că erau în stare bună.  

Având în vedere că este vorba de un vehicul de transport marfă, fac cercetări atât polițiștii, cât și inspectorii de Control Trafic de la ISCTR. Aceștia din urmă trebuie să stabilească dacă transportul era în regulă privind masa maximă admisă, asigurarea încărcăturii, respectarea limitelor de înălțime etc.

Polițiștii din Pașcani au deschis un dosar penal privind infracțiunea de vătămare corporală din culpă. 

Aceștia au transmis că șoferul a fost verificat cu etilotestul și nu era băut.