Un echipaj de poliție de la Secția Rurală Mălini, care acționa duminică pe raza comunei Horodniceni, a constatat un noian de nereguli la șoferul unui VW Golf, atât infracțiuni cât și contravenții grave, pentru care acesta a primit cu amenzi importante.

În jurul orei 17.45, pe raza satului Rotopănești, comuna Horodniceni, polițiștii au oprit un localnic în vârstă de 49 de ani care, s-a constatat după verificarea în baza de date, avea permisul de conducere suspendat.

În urma verificării cu etilotestul a rezultat că șoferul fără drept de a conduce avea concentrația de 0.65 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni, unde i s-au prelevat două probe biologice în vederea stabiliri alcoolemiei în sânge.

Verificările ulterioare au indicat că autoturismul VW Golf nu are poliță de asigurare obligatorie, iar ITP-ul este expirat din luna decembrie a anului trecut.

Pentru aceste două abateri, șoferului i s-au aplicat amenzi în sumă de 4495 lei și s-a dispus reținerea plăcuțelor de înmatriculare.

Bărbatul de 49 de ani va răspunde penal pentru două infracțiuni, ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și ”conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”.