Vineri, 22 septembrie, ajunge la Suceava echipa filmului romanesc ”Libertate” (r. Tudor Giurgiu), aflată într-un turneu de promovare prin țară, pentru o proiecție specială, care va avea loc la Cinema City (Cinema City Iulius Mall), de la ora 20:30.

Spectatorii vor avea ocazia să îi întâlnească pe regizorul Tudor Giurgiu și pe actorii Alex Calangiu, Ștefan Iancu și Cristian Popa.

Biletele mai sunt disponibile online - https://bit.ly/caravana-libertate

”Libertate” este un film inspirat din fapte reale, petrecute la Sibiu, în timpul Revoluției din 1989. În haosul și panica generate de protestele mulţimii împotriva autorităţilor, o unitate de miliţie devine ţinta unui asalt violent care degenerează într-o confruntare sângeroasă între soldaţi, miliţieni, securiști și civili.

Din distribuția filmului fac parte unii dintre cei mai talentați și îndrăgiți actori ai momentului: Alex Calangiu, Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Ionuț Caras, Iulian Postelnicu, Catalin Herlo, Mirela Oprișor, Leonid Doni, Marius Manole, Cuzin Toma.

Scenariul este scris de Cecilia Stefănescu și Tudor Giurgiu, după o idee de Nap Toader.

Filmul a fost premiat la Festivalul de Film de la Sarajevo, la Cinefest Miskolci în Ungaria, la Festivalul Internațional de Film Transilvania și se afla în competiția oficială a Festivalului de Film de la Namur (Belgia).

Din 6 octombrie, filmul va fi distribuit în cinematografele din toată țara.

 

Cronici despre producția cinematografică „Libertate”:

„Filmul surprinde esența unui moment istoric semnificativ și explorează complexitatea naturii umane în vremuri dificile, oferind, în plus, o imagine fascinantă a istoriei Europei de Est.” Juriul CICAE, Sarajevo Film Festival

„Tudor Giurgiu zugrăvește o imagine realistă a haosului și tulburărilor revoluționare, pune sub semnul întrebării istoriile deja stabilite și, cel mai important, creează un film palpitant care captează atenția spectatorilor.” Cineuropa

LIBERTATE este o coproducție România-Ungaria, produs de Libra Films și Mythberg Films, distribuit în Romania de Transilvania Film.

Trailer - https://youtu.be/oi6fgGSsMXU