Un bărbat din Dâmbovița a fost condamnat într-un dosar de înșelăciune judecat la Gura Humorului, victimă fiind un localnic.

Ce atrage atenția este că inculpatul Lucian Dragomir adună pedepse de pe la numeroase instanțe din țară. Este vorba de cel puțin 66 de înșelăciuni comise de același individ.

Judecătoria Gura Humorului a constatat, în ședința de joi, 21 septembrie, după o sentință kilometrică, care a contopit numeroase pedepse, faptul că inculpatul are de executat 5 ani și 5 luni de închisoare într-un dosar, plus 7 ani și 11 luni în alt dosar.

Inculpatul este închis din noiembrie 2020, executând în jur de 3 ani din pedeapsă, plus perioadă de arest preventiv. Chiar și așa, bărbatul ar mai avea de executat aproape 10 ani de detenție.

Ca mod de operare, Dragomir publica pe OLX anunțuri prin care scotea la vânzare utilaje agricole ori de construcții scumpe. În realitate, nu avea astfel de utilaje, ci doar descărca poze cu acestea de pe internet.

Cei interesați erau puși să achite un avans de 2.000 de lei, ca garanție că vor cumpăra respectivul bun. După ce primea avansul trimis prin mandat poștal, oferind date false, bărbatul ștergea anunțul și își schimba numărul de telefon. Imediat, posta alt anunț și căuta noi victime.