Liderul AUR Suceava, deputatul Doru Acatrinei, a anunțat care este obiectivul partidului pe care îl reprezintă la alegerile europarlamentare de anul viitor. Iar ținta anunțată este una extrem de îndrăzneață și optimistă.

”Estimez că vom avea un procent de 60% și vom obține cel puțin 15-16 mandate la alegerile europarlamentare. Sunt estimări foarte optimiste, pentru că nu le putem spune românilor că vrem să facem schimbare când schimbarea pleacă de la Bruxelles, iar în România doar se execută. Acolo sunt mai mulți europarlamentari români, dar singurul care este eficient este Cristian Terheș. El a fost singurul care a vorbit constant pe subiecte care în ultimii trei ani au afectat întreaga omenire și s-a dovedit că nimic nu a fost adevărat din ceea ce s-a întâmplat în pandemie. Primul partid în diaspora va fi AUR și nu există nici o îndoială în acest sens. Cred cu tărie că politicieni ca Rareș Bogdan, care promiteau în diaspora că vor tăia pensiile speciale în 30 de zile și ele sunt în vigoare și astăzi, nu mai pot fi votați de electorat”, a arătat Doru Acatrinei.

Afirmațiile vin în contextul în care AUR a avut la Constanța o a doua lansare a candidaților pentru alegerile europarlamentare din 2024. La eveniment au fost prezenți și reprezentanții AUR Suceava, printre care și Aura Bejinari, vicepreședinte al acestei formațiuni politice.

”Am susținut propriul candidat, în persoana profesorului universitar Veronica Grosu, pe care o vom promova intens în perioada următoare. AUR a fost singurul partid care a avut curajul de a-și lansa cu un an înainte candidații pe care îi propune pentru Parlamentul European. E un curaj, poate și pentru faptul că am încercat să-i alegem să ne facă cinste. Iar în ceea ce o privește pe doamna Veronica Grosu, aceasta este prezentă la acțiunile noastre din teren și vom lucra alături de ea pentru a o face cunoscută în tot județul Suceava. Îndrăznim să credem că va ajunge acolo ne dorim, în Parlamentul European”, a spus Aura Bejinari, vicepreședintele AUR Suceava.