Planurile municipalității sucevene de a realiza o grădiniță cu program prelungit în cartierul Obcini, prin demolarea unor bare de garaje, se vor concretiza în aproximativ doi ani, a explicat primarul Sucevei, Ion Lungu.

”Se lucrează la întocmirea documentației tehnice pentru realizarea Grădiniței cu program prelungit din cartierul Obcini. Va fi o clădire cu Demisol + Parter + Etaj. Grădinița va avea 8 săli de clasă (grupe), 4 dormitoare, 4 vestiare, o sală de mese/multifuncțională, 5 grupuri sanitare, o bucătărie + spații depozitare, un cabinet medical, un ascensor, o spălătorie/călcătorie”, a precizat edilul municipiului reședință de județ.

În exterior, grădinița va avea o suprafață de 800 mp, spații de recreere + locuri de joacă, dar și zona verde, de grădină principală cu flori, legume, livadă și peluze.

”Suntem la faza de notă conceptuală, urmează a se finaliza studiul de fezabilitate. Intenționăm să finanțăm această grădiniță nouă pe fonduri europene prin Programul Regional 2021-2027, la ADR Piatra Neamț. Suma prevăzută în fișa de proiect este de 1.500.000 euro”, a adăugat Ion Lungu.

Acesta a recunoscut că proiectele finanțate prin Programul Operațional Regional se ”mișcă” mai greu decât și-ar dori multă lume, care învinuiește primarul, când, de fapt, nu sunt lansate nici apelul de proiecte, ghidul solicitantului și alte etape necesare.

”Eu sper ca în ceasul al 12-lea să avem o grădiniță modernă în cartierul Obcini. Trebuie să fim realiști, durează vreo doi ani până când se concretizează ceva”, a spus Ion Lungu.

Pentru realizarea grădiniței din Obcini și a noi locuri de parcare este necesară demolarea a 69 de garaje – 8 bare de garaje, între strada Duzilor și strada Corneliu Coposu. O procedură similară este folosită de administrația locală pe strada Ștefan Tomșa, unde 59 de garaje vor fi demolate pentru a fi amenajată prima parcare publică supraterană.