Un individ din Arbore, care a fost închis în jur de 20 de ani pentru că în anul 1997 și-a ucis mama, a fost condamnat definitiv într-un nou dosar de agresiune fizică. Ion Știr a fost găsit vinovat de două instanțe de judecată pentru că și-a înjunghiat fratele. Magistrații de la Curtea de Apel Suceava au menținut soluția colegilor de la Tribunalul Suceava, astfel încât Ion Știr are de executat 8 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de violență în familia. Pe 18 aprilie 2023, în jurul orei 17.30, într-o casă din Arbore, în urma unor discuții în contradictoriu, inculpatul i-a aplicat mai multe lovituri cu un cuțit fratelui său pe suprafața corpului. Victima a suferit leziuni care au necesitat 14 zile de îngrijiri medicale, dar a refuzat să depună plângere.

Având în vedere modul în care a acționat agresorul, dar și trecutul său infracțional (în anul 1997 și-a ucis mama, fiind condamnat definitiv în acest dosar și eliberat în 2017), procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți s-au prelevat de prevederea din Codul Penal care permite sesizarea din oficiu în cazul faptelor săvârșite față de un membru al familiei.

Prin urmare, pe 19 aprilie, individul a fost reținut în arest, iar pe 20 aprilie a fost formulată propunere de arestare preventivă. Ion Știr a fost arestat preventiv 30 de zile, pentru comiterea infracțiunii de violență în familie, măsură menținută pe toată perioada procesului.