Un individ din Timișoara care a venit în luna ianuarie a acestui an în localitatea suceveană Pătrăuți pentru a-și recupera concubina care îl părăsise va face un alt drum: spre pușcărie. Două instanțe de judecată, Tribunalul și Curtea de Apel Suceava, l-au găsit vinovat pe Cosmin Pal de comiterea infracțiunii de tentativă de omor, care a primit 4 ani și 6 luni de închisoare în regim de penitenciar. Mobilul faptei a fost legat de femeia care își părăsise concubinul de la Timișoara.

Secția Rurală de Poliție Dărmănești a primit un apel la 112 într-o seară din luna ianuarie, prin care se anunța că un individ cu un cuțit în mână a fugit de la Pătrăuți, după ce a înjunghiat un om.

Spre Pătrăuți au fost direcționate mai multe echipaje de ordine publică. Polițiștii au reperat la un moment dat un individ suspect, care s-a urcat într-un taxi solicitat de la Suceava. Taxiul a fost oprit, iar de pe bancheta din spate a fost ridicat suspectul, identificat în persoana unui anume Cosmin Pal, în vârstă de 35 de ani, din orașul Deta, județul Timiș.

Din cercetările ulterioare a rezultat că acesta a avut o relație de concubinaj anterioară cu o femeie din Suceava, care a locuit la acesta și care, la începutul acestui an, a revenit la Pătrăuți, la domiciliul actualului concubin, Gheorghe B., în vârstă de 57 ani.

Timișoreanul a venit la Suceava după femeie, a avut o discuție telefonică cu aceasta, iar pe 11 ianuarie s-a dus la Pătrăuți, la casa actualului concubin, unde era și femeia. A cerut insistent să vorbească cu ea, astfel că între el și bărbatul de 57 de ani a izbucnit un conflict. Cei doi s-au lovit reciproc. Din cercetări rezultă că timișoreanul în vârstă de 35 de ani avea asupra sa și un cuțit cu care i-a provocat suceveanului o plagă înjunghiată abdominală.