Doi tineri din Șcheia, ambii cu caziere stufoase în spate, deja aflați în penitenciare, în urma unor condamnări definitive, au fost condamnați într-un nou dosar de furt, în care parte vătămată a fost societatea Con Bucovina SA.

Ce atrage atenția este că cei doi inculpați au ajuns la pedepse care se apropie de 10 ani de închisoare.

Conform sentinței Judecătoriei Suceava, Ilie Robert Bozomală a fost condamnat la 3 ani de închisoare, însă în urma contopirii cu multe alte condamnări anterioare a rezultat pedeapsa de 9 ani și 7 luni de închisoare.

Condamnatul este după gratii din mai 2019, așadar a executat până acum în jur de 4 ani și 4 luni din pedeapsă.

Marian Simion Bozomală a primit și el 3 ani de închisoare pentru furtul judecat acum la Judecătoria Suceava, însă după contopiri trebuie să execute o pedeapsă rezultantă de 9 (nouă) ani şi 4 (patru) luni închisoare.

Și Marian Simion Bozomală este închis din anul 2019, prin urmare a executat în jur de 4 ani din pedeapsă.

Chiar și așa, cei doi mai au de petrecut câțiva ani buni după gratii, cu precizarea că această ultimă sentință a Judecătoriei Suceava nu este definitivă și irevocabilă.  

Marian Simion Bozomală are printre altele și o condamnare pentru tentativă de omor, în timp ce Ilie Robert Bozomală are, pe lângă furturi, și o condamnare pentru ultraj (agresarea unor polițiști).

Fraţii Bozomală din Şcheia, mai exact Marian Simion și Ilie Robert, au fost ani la rândul protagonişti ai unor incidente grave. Într-un caz, o familie care avea o casă în apropiere de comunitatea de romi a fost atacată de patru fraţi, toţi din familia Bozomală. Agresorii au spart două geamuri la casă şi unul la maşină, terorizând familia respectivă.

În urma acelui incident, familia respectivă s-a mutat cu chirie într-un apartament din Suceava. Fraţii Bozomală au fost trimişi în judecată şi condamnaţi pentru fapte de furt, dar şi pentru tâlhării.

Numărul de fapte de furt comise de aceştia este greu de cuantificat. Este vorba de furturi din case, dar şi din societăţi comerciale. Fraţii Bozomală s-au „remarcat” şi după ce au furat cabluri de telecomunicaţie de valoare mare, pe care le-au incendiat pentru a valorifica cuprul din ele.