Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, i-a criticat pe partenerii liberali din coaliția de la nivel de județ pe motiv că s-au lăudat cu semnarea unui contract pentru construcția tronsonului autostrăzii A8 de la Târgu Neamț la Târgu Mureș. Ioan Stan a precizat că acest lucru le demonstrează sucevenilor că „demagogia şi ipocrizia au apărut din nou, la braţ, în spaţiul public”, el făcând referire indirect și la liderul PNL Suceava și al Consiliului Județean, Gheorghe Flutur.

„Să vezi că un om politic cu experienţă indiscutabilă acceptă laudele colegilor şi  consideră că datorită lui s-a semnat contractul pentru autostrada A8, care leagă Târgu Neamţ de Târgu Mureş, în condiţiile în care el n-a fost în stare să termine de reparat drumurile judeţene din Suceava în 3 mandate de când te află în fruntea judeţului, e cel puţin comic. Asta ca să nu folosim alte epitete. După cum ştim, de autostrăzi şi drumuri naţionale se ocupă Ministerul Transporturilor, iar actualul ministru îşi face treaba cu prisosinţă”, a spus Stan. Făcând referire tot la Gheorghe Flutur, liderul PSD Suceava a precizat că la fel de în neregulă este să-l vezi pe acesta că se laudă cu asfaltul care se toarnă pe drumurile naţionale, comunale sau cu extinderea reţelei de gaze sau apă în comunele judeţului, sau când se construiesc şcoli, cămine culturale comunale, dispensare locale etc.. „Asta pentru că respectivele investiţii nu ţin de fişa postului său. Domnia sa trebuie să se ocupe de tot ce ţine de infrastructura judeţeană. Atât! Iar faptul că semnătura sa se află pe unele dintre proiectele primarilor, ale instituţiilor guvernamentale, ale autorităţilor locale sau ale unor investitori private asta nu-l face <autorul> acelor proiecte. Cel mai adesea este vorba despre o semnătură strict administrativă, pe care, de cele mai multe ori, este obligat prin lege să o dea”, a declarat președintele PSD Suceava.

El a adăugat că și atunci când o firma privată de anvergură, cum e compania Wizz Air, se hotărăşte să investească în judeţul Suceava, o face de cele mai multe ori prin prisma propriilor analize strategice și nu datorită „personalităţilor” politice din zonă. Stan a arătat că faptul că firma respectivă interacţionează cu instituţiile statului şi că respectivele instituţii oferă suport legal, poate chiar unele avantaje economice clar legiferate, ţine de normalitate. „Încheiem amintind că parlamentarii PSD de Suceava au contribuit şi vor contribui în continuare la dezvoltarea judeţului. O vor face în cadru legal, acţionând ferm şi eficient la nivel naţional, cerându-le miniştrilor explicaţii, fonduri, soluţii pentru Suceava. Iar fondurile aduse de-a lungul timpului în judeţ, demonstrează că mereu ne-am făcut treaba. Dar am făcut-o pentru oameni, fără a minimaliza vreodată eforturile autorităţilor locale în ceea ce priveşte dezvoltarea unităţilor administrative pe care le conduc”, a mai precizat Ioan Stan.