Transporturi relativ mici de lemne cumulează în realitate o parte importantă din ce se fură din pădurile județului, iar din când în când mai apar și exemple în acest sens, în urma acțiunilor polițiștilor. Foarte relevant este un caz de joi, de la Sucevița, unde șoferul unei autoutilitare Iveco efectuase mai multe transporturi de lemn pe un singur aviz, scos la prima oră a dimineții, pe o cantitate măruntă de lemn.

Joi, în jurul orei 14.30, polițiștii de la Postul comunal Sucevița au oprit pentru control o autoutilitară care transporta lemn.

Când au verificat mașina în aplicația SUMAL 2.0, polițiștii au constatat că mijlocul de transport figurează cu un aviz de însoțire emis pentru acea zi, dar la ora 08.38, pentru cantitatea de 2,70 mc lemn foc fag.

La volan era un șofer cu domiciliul în comuna Suharău, județul Botoșani, care a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoutilitarei conduse.

Acesta nu a putut da un răspuns concret cu privire la orele scurse de la emiterea avizului și ora la care a fost oprit.

După ce s-au făcut verificări și s-au studiat imagini video a rezultat că în ziua de joi, aceeași mașină a efectuat transporturi de materiale lemnoase în mod repetat, însă avizul de însoțire pentru lemnul de proveniență legală era doar unul, cel de dimineață. De asemenea, s-a mai constatat că pe perioada transporturilor de materiale lemnoase șoferul nu a menținut în permanență receptorul GPS și datele mobile pornite, încă un indiciu clar al transporturilor ilegale.

Autoutilitara a fost condusă sub escortă la un depozit de pe raza Ocolului Silvic Marginea, unde a fost inventariat lemnul.

La momentul opririi de către poliție, bărbatul din Suharău transporta cantitatea de 4,50 mc lemn de foc fag, evident fără vreo legătură cu avizul de dimineață, pentru doar 2,70 mc lemn fag.

Lemnul a fost confiscat și predat în custodie lucrătorilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Marginea, iar transportatorul a fost amendat pentru transport ilicit de lemn.

Pe zona Sucevița au fost interceptate de către polițiști în ultimele două zile mai multe transporturi de lemn de proveniență ilegală.