La Mansarda Muzeului Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc va avea loc joi, 14 decembrie 2023, de la ora 17:00, conferința interactivă „Înțelepciunea de a fi: fericit și sănătos”, susținută de dr. Nicolae R. Dărămuș. „Este la îndemâna fiecăruia performanța de a fi fericit și sănătos, iar asta depinde numai și numai de felul de a gândi; cel care devine fel de a fi. E o întreagă poveste bună la mijloc: despre eliberarea de suferință, implicit, eliberarea de boală. Este trecerea de la inconștiență la conștiința de sine și de la frică la iubire...

Pare ușor... romantic și filozofic, vorba fiind - în fapt - despre neurochimia creierului și mijloacele ameliorării acesteia, întru <Mens sana in corpore sano>”, spune dr. Nicolae R. Dărămuș.

Născut la Cluj și stabilit la Gura Humorului, Nicolae Dărămuș este medic, muzician, scenarist, autor al unor cărți publicate în România, Luxemburg și Franța, fotograf cu multe expoziții personale, desenator, om de televiziune și de presă, promotor al eco-artei, al artei cu mesaj pro-natură. Este unul dintre mentorii activi și incomozi ai ecologismului din România și, din anul 1999, reprezentant al Consiliului Europei IWFEA pentru Munții Carpați.

Intrarea la conferință este liberă.