Un restaurant de tradiție din Suceava a fost închis după o vizită a reprezentanților Poliției Locale Suceava. Este vorba de restaurantul Padrino, care va fi închis chiar acum, înaintea Sărbătorilor de Iarnă. Se pare că a devenit deja o tradiție ca autoritățile locale să închidă tot felul de unități de alimentație publică, pentru motive mai mult sau mai puțin întemeiate, dar acoperite de legislație. Închiderea restaurantului Padrino vine la numai câteva zile după ce ISU a pus lacăt pe Art Rock Cafe, iar rezervările și programările de la finalul acestei luni au fost anulate. Iar în ultima perioadă, ISU a mai închis alte două astfel de cluburi: Hugo și Story. În cazul celor de la Hugo, Judecătoria Suceava a decis redeschiderea provizorie, cu mențiunea că decizia nu este definitivă, dar este executorie.

Restaurantul Padrino funcționează de 15 ani, iar prin decizia Poliției Locale 24 de persoane vor rămâne fără locuri de muncă. Măsurile care vizează acest stabiliment au fost luate în aprilie 2022, când un polițist local a descins la Padrino și a constatat că unitatea de alimentație publică funcționează fără a deține acordul administrației locale și pentru că nu avea avizat programul de funcționare afișat la intrarea în restaurant.

Deciziile Poliției Locale Suceava au fost atacate în instanță, dar magistrații le-au respins, iar pe 6 decembrie, de Sf. Nicolae, ”cadoul” oferit celor de la Padrino a fost definitivat la Secția de contencios administrativ a Tribunalului Suceava. Practic, o nouă unitate de alimentație publică din municipiul Suceava este închisă, iar în felul acesta zeci de oameni își pierd locurile de muncă, chiar înainte de Crăciun, într-o perioadă în care poverile fiscale gândite de Guvern vor lovi și mai puternic în firmele private.