Un bărbat recidivist în fapte de furt a fost adus sub escortă, de la Bacău, unde a fost identificat, și introdus în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, pentru un furt comis la finele lunii octombrie a acestui an, la Câmpulung Moldovenesc.

Pe 31 octombrie, Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată de un localnic care a denunțat că un hoț a intrat în incinta bucătăriei cafenelei Brasserie din localitate și a sustras un telefon mobil marca Oppo, în valoare de 700 de lei. 

Dosarul a fost înregistrat de polițiști cu autor necunoscut și s-au continuat cercetările.

Polițiștii judiciariști de la Câmpulung Moldovenesc au stabilit ulterior că furtul a fost comis de un infractor voiajor, care are domiciliul în comuna Costache Negri, județul Galați.

Bărbatul era plecat de multă vreme din Câmpulung Moldovenesc, astfel că s-a pus în mișcare acțiune penală în lipsa acestuia.

În urma colaborării polițienești, pe 6 decembrie, polițiștii de la Secția 1 Bacău l-au reținut pe Daniel Damaschin și l-au predat colegilor de la Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc.

În aceeași zi, suspectul a devenit inculpat pentru furt calificat, iar pe numele său a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, în baza căreia a fost reținut în arest.  

Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.