Racla care adăpostește Moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava va ajunge duminică, 10 decembrie 2023, la ora 18:00, la Biserica Sfânta Ecaterina din satul Sfântu Ilie, comuna Șcheia, str. Sfânta Ecaterina, Nr.1.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, Biserica Sfânta Ecaterina are onoarea și bucuria de a anunța sosirea Sfintelor Moaște ale Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava în comunitate, pentru a aduce lumină în sufletele celor care îl cinstesc pe cel dintâi ocrotitor al Moldovei.Pr. Paroh Răzvan Cîmpulungeanu a anunțat programul acestei sărbători: ora 18:00 - Primirea Sfintelor Moaște ale Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava; ora 18:15 - Acatistul Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, ora 19:00 - Taina Sfântului Maslu, ora 21:00 - Slujba de Priveghere în cinstea Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, ora 00:00: Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. „Acest eveniment reprezintă o ocazie rară pentru credincioșii din Suceava de a cinsti într-o liturghie de noapte pe unul dintre cei mai cinstiți sfinți ai Bisericii Ortodoxe. Să reflectăm la viața și minunile Sfântului Ioan cel Nou de la Suceavași să încercăm să mărturisim credința noastră ortodoxă, asemenea Sfântului. Prezența Sfintelor Moaște în Biserica Sfânta Ecaterina este un moment de mare importanță spirituală și un prilej de binecuvântare pentru întreaga comunitate. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părintelui Nostru Arhiepiscop Calinic, al Sucevei și Rădăuților, în noaptea dinspre 10 spre 11 decembrie 2023, Sfânta Liturghie va fi săvârșită în sobor de preoți și diaconi, iar Sfintele Moaște ale Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava vor fi în biserica noastră la acel moment. Biserica Sfânta Ecaterina invită pe toți credincioșii să se alăture acestui eveniment deosebit, în zi de sărbătoare și rugăciune”, transmite pr. paroh Răzvan Cîmpulungeanu.

Oamenii care vor alege să participe la evenimentul religios de duminică vor putea să se închine cinstitului odor adus de la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, la Racla cu Moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava. Pentru mai multe informații, puteți să consultanți pagina de Facebook: Biserica Sfânta Ecaterina.