Echipa medicală a Laboratorului de Stimulatoare Cardiace din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dat în folosință în luna octombrie a anului trecut, a salvat până la acest moment 34 de oameni cu afecțiuni ale inimii, prin implantarea de stimulatoare cardiace, a informat, vineri, printr-un comunicat de presă, managerul unității medicale, dr. Alexandru Calancea. Procedurile au fost efectuate atât în regim de urgență, cât și la pacienți internați prin programare. Din luna ianuarie a acestui an s-a inițiat și activitatea de control a stimulatoarelor cardiace în regim ambulator.

Dr. Calancea a declarat că „investiția de aproximativ 600.000 euro a Consiliului Județean Suceava în acest laborator își dovedește importanța, până la data prezentă fiind salvate peste 30 de vieți omenești”.

Echipa laboratorului este formată din doi medici, dr. Ciprian Mitric și dr. Paul Mihai Boarescu, și asistenta Lăcrămioara Blanariu.

Dr. Calancea a precizat că în prezent costurile acestor proceduri sunt asigurate în întregime din fondurile proprii ale spitalului, dar se fac toate eforturile pentru includerea în programul național de sănătate pentru implantul stimulatoarelor cardiace. De asemenea, în planul de dezvoltare al Compartimentului de Cardiologie Intervențională se află și înființarea unui laborator de ablații cardiace, un tratament modern al tulburărilor de ritm cardiac.

„Prin investițiile majore ale Consiliului Județean, Spitalul Clinic Județean de Urgență <Sf. Ioan cel Nou> Suceava ține pasul cu dezvoltarea rapidă a medicinei moderne, răspunde prompt tuturor cerințelor pacienților, oferindu-le un act medical de înaltă calitate”, a mai spus managerul Spitalului Clinic de Urgență din Suceava, dr. Alexandru Calancea.