Expoziția de artă plastică „Așa cum pământul se iubește cu tălpile”, semnată de artista Raluca Nicolaescu, mai poate fi vizitată, până pe 18 februarie 2024, la Muzeul Arta Lemnului Câmpulung Moldovenesc. Expoziția este cu vânzare.

Artista din București a expus la Câmpulung Moldovenesc 15 lucrări, care sunt însoțite, în mod inedit, de câte o poveste ce este imprimată și expusă alături de fiecare tablou.

Raluca Nicolaescu spune că pictează și scrie de foarte mult timp, neîncetat. „Fiecare lucrare are povestea ei, fiecare poveste reprezintă o etapă din călătoria mea aici, pe pământ. Fiecare gest pe care îl fac pe hârtie are în el o parte din mine. Fiecare culoare, și toate împreună, reprezintă zbaterile mele, căutările mele infinite, curiozitatea mea, iubirea mea pentru viață și pentru om. Părți ce au călătorit cu mine, în interiorul meu, și-au încheiat misiunea, iar acum își găsesc locul pe hârtie”, explică artistul plastic Raluca Nicolaescu.

Ea a mai precizat că tot ce pictează este parte din călătoria ei personală, din trăirile ei, din experiențele ei interioare, pe care își dorește să le dea mai departe, pentru ca, poate, și alții să găsească o ancoră în ele.

Raluca Nicolaescu a studiat la Liceul de Artă „Nicolae Tonitza” din București, iar în clasa a IX-a am plecat în Italia, unde a avut șansa să studieze și să termine Liceo Artistico „Alessandro Caravillani” din Roma. Studiile superioare și le-a încheiat la Facultatea de Artă din cadrul Universității „La Sapienza” din Roma. A început să expună de curând, odată cu absolvirea unui curs de terapie prin artă.