O tânără șoferiță care a provocat un accident mortal pe o trecere de pietoni din Siret a fost condamnată la o pedeapsă de 2 ani de închisoare, însă magistrații au dispus suspendarea executării pedepsei pe o durată de 3 ani de zile.

Inculpata nu va face pușcărie dacă respectă obligațiile și sarcinile impuse.

Magistrații de la Curtea de Apel Suceava au respins, vineri, 9 februarie, toate apelurile din acest caz, astfel că sentința Judecătoriei Rădăuți a rămas definitivă.

Este genul de accident în care limita dintre o pedeapsă cu suspendare și una cu executare este extrem de fragilă. Asta pentru că deși este vorba de un accident, iar șoferița nu are circumstanțe agravante (alcool, lipsă permis etc.) impactul s-a produs pe trecerea de pietoni, pe unde traversa regulamentar un copil de 12 ani. De altfel, în cadrul anchetei Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, s-a stabilit o culpă de 100% în sarcina conducătoarei auto.

Pe 20 aprilie 2021, în jurul orei 16.00, Adina Zegrea, o tânără în vârstă de 22 de ani pe atunci, din județul Botoșani, aflată la volanul unui VW Passat, în condiții greu de explicat a trecut pur și simplu cu mașina peste copilul în vârstă de 12 ani, Denis H., care traversa strada pe trecerea de pietoni.

Accidentul s-a produs pe strada Alexandru cel Bun din Siret, în dreptul farmaciei Dona, în timp ce șoferița rula pe direcția dinspre Suceava către Vama Siret.

Echipajul medical SMURD ajuns la fața locului a efectuat manevre de resuscitare şi l-a scos pe minor din stopul cardio-respirator. Din păcate, în drum spre Compartimentul Primiri Urgențe Siret, copilul, cu traumatisme foarte grave, a intrat din nou în stop cardio-respirator.

Aceste accidente cu copii morți sunt de departe cele mai dramatice și mai revoltătoare, mai ales când sunt pe trecerea de pietoni. Evident, este o nenorocire pe care nimeni nu a dorit-o și pe care cu siguranță o regretă și inculpata.
Conform sentinței Judecătoriei Rădăuți, membrii familiei copilului mort în accident (părinți, frați, doi bunici) ar urma să primească daune morale de aproximativ 700.000 lei, nici această latură civilă nefiind modificată de Curtea de Apel Suceava.