Doi indivizi din zona Gura Humorului au fost arestați preventiv pentru 30 de zile după ce, potrivit cercetărilor efectuate de polițiști, a rezultat că au intrat de două ori în casa unei bătrâne, în căutare de bani, victima fiind amenințată și bruscată.

Primele informații din acest caz au arătat că în data de 1 februarie, în curtea și apoi în casa unei femei în vârstă din satul Corlata, comuna Berchișești, au intrat doi indivizi care i-au pus mâna la gură victimei și au încercat să o constrângă să le dea banii pe care biata femeie nici nu îi avea. Atunci, hoții au plecat doar cu o cartelă telefonică.

Scenariul s-a repetat pe 7 februarie, când un individ a pătruns în locuința aceleași femei, bătrâna fiind din nou îmbrâncită. Nici în data de 7 februarie atacatorul nu a plecat cu ceva semnificativ din casa bătrânei din Corlata.

S-a stabilit că autori ai faptelor de tâlhărie și tentativă de tâlhărie sunt Bogdan Cherariu și Florin Claudiu Țucă, ambii fiind săltați de polițiști în cursul zilei de vineri, 9 februarie.

În urma propunerii formulate de procurori, vineri 9 februarie, Judecătoria Gura Humorului a stabilit arestarea preventivă a ambilor inculpați pentru o perioadă de 30 de zile.