Polițiștii de la Biroul Siguranță Școlară Suceava au fost angrenați în ultimele două săptămâni în acțiuni de prevenire a infracțiunilor și de informare, care au vizat în jur de 1000 de elevi de la unități de învățământ din municipiul Suceava, Câmpulung Moldovenesc și din comunele Pătrăuți și Dumbrăveni.

În anumite clase, în care au fost semnalate probleme, polițiștii, împreună cu reprezentanți ai unităților de învățământ, au efectuat controale în sălile de curs și asupra griozdanelor elevilor.

”Au fost controlate peste 400 de ghiozdane și identificate și o serie de probleme, fiind dispuse măsuri corective. Într-o situație, asupra unui elev a fost identificat inclusiv un box metalic, fiind întocmit dosar de cercetare penală”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

În acest caz a fost vorba de infracțiunea de port de obiecte periculoase. Având în vedere numărul de ghizdane controlate se poate vorbi totuși mai degrabă de un caz izolat.

În cadrul discuțiilor cu elevii, polițiștii au abordat diverse tematici de interes și au fost drulate activități interactive cu rol de conștientizare și responsabilizare a adolescenților cu privire la riscul victimal și infracțional. Pe lângă activitățile preventive, polițiștii au verificat și modul de respectare a Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor și s-au efectuat controale la unitățile de alimentație publică din zona unităților de învățământ, urmărind respectarea interdicției de vânzare de alcool și tutun către minori.