În preajma sărbătorilor pascale, copiii, părinții și cadrele didactice de la Grădinița Obcini au redeschis porțile Târgului de caritate „De la mânuța mea, la inima ta”.

Frumosul proiect, aflat la cea de-a doua ediție, a adunat în curtea grădiniței din inima cartierului Obcini o mulțime de expozanți și cumpărători, mare parte dintre lucrări, unele chiar foarte bine realizate, fiind epuizate în scurt timp, mai ales că toți banii strânși sunt pentru un scop nobil.

„Întreg evenimentul s-a desfășurat cu sprijinul părinților copiilor de la GPN Obcini, iar din fondurile colectate se vor achiziționa produse alimentare, îmbrăcăminte și rechizite pentru familii cu situații sociale și materiale dificile, aflate în evidența DGSAPC Suceava.

Mulțumim tuturor celor real implicați: parteneri, cadre didactice, părinți și, nu în ultimul rând, micilor artiști”, a spus Maria Todereanu, directoarea grădiniței și coordonatoare a proiectului realizat în colaborare cu Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava și Asociația „O viață altfel”.

Standurile au fost amenajate cu lucrări artistico-plastice cu tematică pascală  realizate pe sticlă de către preșcolarii de la GPN Obcini Suceava și de copiii ucraineni de la Asociația Institutului pentru Parteneriat Social „Bucovina”. De asemenea, s-au alăturat cu lucrări realizate pe pânză elevi de la Școala Gimnazială „Ioan Băncescu” Adâncata, Școala Gimnazială „Vornicu Simion Tăutu” Comănești și de la Școala Gimnazială „Maria Cantacuzino” Horodniceni sub îndrumarea prof. Vlad Ichim. Târgul de caritate „De la mânuța mea, la inima ta” a fost vizitat și de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a și cumpărat un frumos tablou cu un iepuraș de Paște, de maestrul Mihai Pânzaru PIM, Narcisa Marian, reprezentantă a Teatrului „Matei Vișniec”, Dana Buturugă – președinta Asociației „O viață altfel” și Vasile Petru Gafiuc - președintele Asociației Institutul Bucovina.

Din fondurile strânse anul trecut au fost cumpărate aragaz, butelie și pachete consistente de hrană, care au făcut sărbătorile pascale și au îmbunătățit viața unor copii dintr-o familie foarte săracă, iar banii strânși anul acesta vor aduce cele necesare și un strop de speranță altor copii sărmani.