Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a fost prezent, joi, la Izvoarele Sucevei, unde s-a întâlnit cu primarul Mihail Mechno și cu viceprimarul Marian Mechno. Cei trei au mers la Punctul de Trecere a Frontierei cu Ucraina Izvoarele Sucevei – Shepit, Gheorghe Flutur anunțând că săptămâna trecută a avut discuții cu șeful Vămii Române și reprezentanți ai poliției de frontieră cu privire la deschiderea acestei vămi. Flutur și-a exprimat intenția de a prelua gestionarea acestui PTF de către Consiliul Județean Suceava, chiar și în situația în care trebuie să fie adus rapid un container în frontieră.

Șeful administrației județene a spus că își dorește deschiderea cât mai rapidă a punctului de trecere a frontierei, care este prevăzută și în memorandumul încheiat de Guvernul României. Gheorghe Flutur a amintit că deja este asfaltat drumul și de o parte și de alta a graniței printr-un program transfrontalier și există condiții de deschide a traficului de autovehicule sub 3,5 tone. „Populația din zonă așteaptă acest lucru și sunt convins că va începe o dezvoltare economică susținută atât de o parte, cât și de alta a frontierei”, a declarat Flutur.

”Apreciez realizările echipei liberale de la administrarea comunei Izvoarele Sucevei ca fiind foarte bune. Aici este vorba de modernizarea unui părți din drumuri, începerea unor lucrări la trei drumuri noi, prin Programul <Anghel Saligny> și, poate cel mai important lucru, imediat după Paște începe asfaltarea drumului care leagă Izvoarele Sucevei de Cârlibaba și de pasul Prislop – Maramureș”, a precizat Flutur.

El a adăugat că în cadrul vizitei din această comună a discutat cu cetățenii despre lucrările începute pe Valea Brodinei, de la Brodina spre Izvoarele Sucevei, unde Consiliul Județean Suceava are un proiect de asfaltare care să lege aceste localități, dar și de Moldovița, prin Argel.

„Sunt convins că, după deschiderea PTF Izvoarele Sucevei - Shepit, zona va fi foarte vizitată de turiști și vor apărea pensiuni turistice pentru a profita de peisajul mirific din această zonă a Bucovinei. În Izvoarele Sucevei au primărie modernă, au cămin cultural modern, au școli modernizare, iar pentru viitor tânărul Marian Mechno poate transforma Izvoarele Sucevei într-o stațiune turistică de top”, a declarat Flutur.