Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat, miercuri, mai multe șantiere de pe drumurile județene. Șeful administrației județene a transmis, printr-un comunicat de presă, că după zilele cu ploi a fost reluată asfaltarea drumurilor. „În ultima perioada s-au turnat mai multe covoare asfaltice. Astăzi am fost la Horodniceni, unde s-a turnat un covor asfaltic și unde urmează asfaltarea altor tronsoane de drum spre Rotopănești și spre Dumbrava (Cornu Luncii). Aici, la Horodniceni, urmează asfaltarea unei porțiuni de drum care face legătura cu depozitul ecologic de la Moara. Săptămână viitoare primarul Florea începe lucrările de asfaltare”, a afirmat Gheorghe Flutur.

Acesta a subliniat că „tot județul este un șantier” și că le-a cerut firmelor să își concentreze lucrările la Liteni (Moara) pe drumul județean, unde au fost înlocuite unele plăci de beton fisurate și urmează să se pună o plasă geogril specială care să facă priza la cele două straturi de asfalt care urmează.

Potrivit lui Flutur, se lucrează de asemenea la Dărmănești, Stroiești, Bosanci, unde s-a înlocuit patul drumului pe 1,5 km și se pregătește asfaltarea în câteva zile. „Am cerut accelerarea lucrărilor la Satu Mare, Grănicești, emiterea ordinului de începere a asfaltării drumului județean Forăști - Manolea. Se lucrează pe drumul județean Mălini - Borca, unde imediat după Paște se vor turna cel puțin 5 km de asfalt. Am avut ședințe operative aproape zilnic cu drumurile județene și cu firmele de construcții și sperăm să valorificăm perioada caldă și vremea bună din săptămânile următoare”, a mai spus Gheorghe Flutur.