Un tânăr din Gura Humorului, care are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani, a fost condamnat de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului în ședința de miercuri, 24 aprilie, într-un nou dosar privind furturi.

Pedeapsa rezultantă pe care o are de executat Aron Balan este de 4 ani și 9 luni de închisoare.

Aron Balan, care acum are în jur de 29 de ani, a executat deja în arest preventiv mai bine de un an din pedeapsă.

Tânărul a fost arestat preventiv din nou în luna martie a anului trecut, iar de atunci nu a mai fost ”scăpat din mână” de sistemul judiciar.

Aron Balan este cunoscut ca un adevărat ”cal breaz” cel puțin în două județe. El are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani.
În luna februarie a anului trecut, preotul paroh de la Parohia ,,Sf. Mihail și Gavriil” Gura Humorului a sesizat că persoane necunoscute au pătruns prin efracție în clădirea parohiei și au sustras bunuri.

La vremea respectivă, polițiștii judiciariști de la Gura Humorului au adunat probatoriu din care a rezultat că Aron Balan a comis 8 fapte de furt deși se afla sub măsura controlului judiciar.

În scurt timp, controlul judiciar a fost înlocuit de judecători cu arestul preventiv, măsură care a rămas în vigoare neîntrerupt de atunci. Având în vedere că era vorba de un recidivist, care încălcase încă un control judiciar, judecătorii nu l-au mai eliberat până la pronunțarea sentințelor de condamnare.

Conform informațiilor mai vechi de presă, Aron Balan avea în jurul vârstei de 14 ani deja 123 de furturi probate pe numele său.

Ulterior s-au adunat alte câteva sute de fapte de furt, pentru care au fost emise și mai multe condamnări.

Acum câțiva ani, în municipiul Botoșani, același Aron Balan a spart sute de mașini din care a furat diferite bunuri.