Accidentul de marți seară, de pe drumul european 85, de la Pătrăuți, a fost provocat de un șofer neatent, care a intrat pe carosabil fără să se asigure.

În jurul orei 20.45, un bărbat care se afla la volanul unui autoturism marca Audi A6 se afla în afara carosabilului. Nu s-a asigurat corespunzător și a intrat pe E85, moment în care a fost lovit de un autovehicul marca Renault Laguna, care circula în aceeași direcție, dinspre Pătrăuți spre Dărmănești.

Impactul s-a dovedit a fi unul foarte puternic, iar unul dintre șoferi a rămas încarcerat, fiind nevoie de echipajele specializate ale ISU pentru a putea fi extras dintre fiarele contorsionate.

Ambii șoferi au fost preluați de echipajele medicale și transportați la spitalul din Suceava pentru îngrijiri de specialitate. Unul dintre ei a fost diagnosticat cu ”traumatism cranio facial minor”, iar celălalt cu ”traumatism șold stâng”.

Cei doi au fost testați cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea zero de fiecare dată. Celor doi li s-au recoltat și probe de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

Traficul rutier în zona accidentului a fost blocat total zeci de minute.