Bărbatul din Hănțești care s-a angajat într-o urmărire cu poliția după el deși era băut și nu are permis de conducere a ajuns în arest, reținut pentru 24 de ore, după ce probele de sânge au confirmat că se afla în stare avansată de ebrietate.

Sâmbăta trecută, în jurul orei 23:00, un echipaj de poliție care se afla pe drumul județean din satul Berești, comuna Hănțești, a efectuat semnal de oprire unui autoturism VW care se deplasa din sensul opus mașinii de poliție.

Șoferul nu a oprit, din contră, a mărit viteza de deplasare.

Polițiștii au plecat în urmărire cu autospeciala de serviciu, iar la un moment dat au observat că fugarul a efectuat viraj la stânga pe un drum secundar. Pe acest drum, șoferul a pătruns cu autoturismul pe un teren agricol, unde a mai parcurs aproximativ 100 metri, apoi a coborât din mașină și a încercat să fugă pe jos.

Polițiștii erau deja lângă el, astfel că fugarul a fost prins și încătușat.

Bărbatul nu avea asupra sa niciun document, dar polițiștii știau deja despre cine este vorba. Localnicul Robert P., care nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Așa cum se întâmplă adesea, cel care nu are permis mai și consumă alcool pentru a prinde ”curaj” înainte de a se urca la volan.

Localnicul din Hănțești avea concentrația de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la Spitalul de Urgență Suceava,  unde i-au fost prelevate două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În continuarea cercetărilor, buletinul de analiză o indicat o alcoolemie de 2,11g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv valoarea de 1,94 g/l alcool pur în sânge la cea de-a doua probă prelevată.

Oricum, alcoolemii mari și mult peste limita care încadrează fapta la infracțiuni.

Prin ordonanța din după-amiaza zilei de 23 aprilie, pe numele inculpatului pus sub acuzare pentru conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Inculpatul a fost introdus în arestul Poliției Suceava, iar procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava urmează să decidă ce măsuri restrictive va lua mai departe față de inculpat.