La finele săptămânii trecute, sub egida „Luna plantării arborilor” și “Săptămâna verde”, 55 de elevi și profesori ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava și 25 de specialiști silvici s-au implicat într-o acțiune de plantare pe raza OS Pojorâta, UP I Rarău.

Activitatea este rezultatul unui parteneriat încheiat între Direcția Silvică Suceava prin Ocolul Silvic Pojorâta și unitatea școlară.

„După ce s-a făcut protecția muncii, au fost plantați 1.300 puieți de molid proveniți de la pepiniera Muncel, plantație executată în completarea regenerării naturale existente. A fost o zi deosebit de frumoasă unde s-a îmbinat plăcutul cu utilul, colectivul OS Pojorâta mulțumind profesorilor și elevilor participanți”, au menționat organizatorii.

Elevii Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava au fost însoțiți de următorii profesori: Carmen Doroftei – coordonator Proiect, Crăița Buda Niga, Zaraza Avrămiuc, Narcisa Buhu, Ana Vesa. Alături de voluntari a fost și responsabilul cu regenerarea pădurilor ing. Ioan Crăciun.

Această activitate este parte a proiectului “Pădurea, prietena mea” derulat în ultimii șapte ani în baza aceluiași parteneriat cu OS Pojorâta, și a fost dedicată zilei de 22 aprilie, ziua Pământului, când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător.