Școala Gimnazială din Mitocu Dragomirnei găzduiește până la sfârșitul lunii iunie 2024 o expoziție dedicată Regelui Carol al II-lea. Expoziția itinerantă organizată de către muzeograful Cristina Slavic, din cadrul Serviciului Istorie al Muzeului Național al Bucovinei, cuprinde aspecte și evenimente esențiale din viața și activitatea politică a celui mai controversat rege al României.

Sunt surprinse în expoziție imagini referitoare la copilăria regelui Carol al II-lea, perioada cât a fost principe, informații și imagini care se referă la marile realizări din domeniul cultural din timpul domniei sale. El a sprijinit şi finanțat, pe tot parcursul domniei sale, atât inițiativele culturale, cât și oamenii de cultură, fie direct, fie prin instituțiile pe care le-a creat, patronat sau le-a întărit.

În expoziția dedicată Regelui Carol al II-lea mai pot fi văzute imagini despre celebra Straja Țării, creată de regel Carol al II-lea în 1935, „ca singura organizație de stat pentru îndrumarea și conducerea tineretului în ceea ce privește educația fizică, moral-religioasă, socială și națională”. „Straja Țării a fost reorganizată conform liniilor dictaturii personale a regelui Carol al II-lea, înlocuind toate organizațiile de tineret existente, inclusiv cercetașii, și a devenit supraveghetoarea activităților sportive și a tuturor celorlalte activități, precum și una dintre principalele căi de manifestare a cultului personalității regelui Carol. În expoziție sunt surprinse și fotografii cu vizitele regelui Carol al II-lea în Bucovina”, transmit organizatorii.

Expoziția este prezentată la Școala Gimnazială din Mitocu Dragomirnei cu sprjinul directoarei Alina Mărioara Timofte. Toți cei interesați de istorie sunt invitați să viziteze această expoziție.