Palmares bogat pentru elevii suceveni la Olimpiada Națională de Limba Germană Modernă, de laTârgoviște, județul Dâmbovița.

La proba individuală, lotul sucevean și-a adjudecat trei premii I și două premii III, iar la proba de proiect, pe echipe, Suceava se întoarce cu un premiu III și o Mențiune.

Mai mult de atât, eleva Alexandra Oniceanu, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, îndrumată de prof. Alina Juravle-Lucescu, s-a calificat în lotul lărgit în vederea participării la etapa internațională.

Alături de alți elevi 13 elevi din țară, ștefanista va mai parcurge, în perioada 26 aprilie - 2 mai, o sesiune de pregătire și selecție pentru calificarea în lotul restrâns care va participa la etapa internațională.

 

·       Distincțiile elevilor

 

Premiul I, nivel A2, a fost obținut de Dorothea Nichifor, din clasa a X-a, de la Liceul Teoretic Filadelfia, elevă coordonată de prof. Cătălina Hatnean.

Tot cu Premiul I a fost recompensată Sophia Ecaterina Romano, din clasa a IX-a, Colegiul „Ștefan cel Mare" Suceava, pregătită de prof. Alina Juravle-Lucescu, nivel B1.

Cu Premiul III se întoarce Irina Ruxandra Stoican, din clasa a X-a, de la Colegiul „Ștefan cel Mare" Suceava, prof. Alina Juravle-Lucescu, nivel B1.

Tot cu Premiul III, nivel B2 de această dată, a fost răsplătită Alexandra Oniceanu, clasa a X-a, Colegiul „Ștefan cel Mare" Suceava, prof. Alina Juravle-Lucescu.

La nivelul C1, eleva Bianca Pătrăucean, din clasa a XII-a, Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi" Suceava, prof. Elena Iohana Anton, a obținut Premiul I.

La proba de proiect pe echipe, Alexandra Oniceanu, clasa a X-a, Colegiul „Ștefan cel Mare" (prof. Alina Juravle-Lucescu), are premiul III, iar Bianca Pătrăucean, clasa a XII-a, Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi" Suceava (prof. Elena Iohana Anton) are Mențiune.

„Felicitări elevilor, profesorilor îndrumători, părinților și nu în ultimul rând doamnei prof. însoțitor Sfințițchi Nicoleta pentru dăruire și implicare, susținere și colaborare, dar mai ales pentru că au ridicat ștacheta, și sunt convinsă că și de acum încolo vor face cinste județului și școlii sucevene!”, a transmis prof. Gabriela Parascheva Hisem, inspector școlar pentru limbi modern - limba engleză/ germană modernă.