Echipa României a cucerit șapte medalii de aur și două de argint la Campionatul European de Canotaj pentru juniori care s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, în Polonia. În urma acestor rezultate, țara noastră s-a clasat pe primul loc în ierarhia pe puncte, devansând Italia, Grecia și Polonia.

Îmbucurător este că la aceste performanțe și-au adus din plin contribuția sportivii de la CSM Suceava, pregătiți de Ioan Despa. Astfel, Gabriela Tivodariu și Iulica Maria Ursu au devenit duble campioane continentale în probele de dublu rame și 8+1. Tot pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere a urcat și Ștefănuț Airinei, care a făcut parte din echipajul bărcii masculine de 8+1 a României.

„Sunt rezultate extraordinare, cu care ne mândrim. Cei trei campioni europeni nu au însă momente de respiro după performanțele din Polonia. Au venit direct la Iași, locul în care în aceste zile se desfășoară Campionatul Național de juniori, unde sperăm să obținem din nou rezultate foarte bune”, a declarat antrenorul Ioan Despa, care a ținut să mulțumească pentru sprijin Primăriei și Consiliului Local Suceava.