Trei elevi suceveni au fost premiați la etapa națională a Concursului de Matematică „Olimpiada satelor din România”, de la Cluj Napoca.

Competiția este destinată elevilor din clasele V-VIII, proveniți doar de la unitățile de învățământ preuniversitar din mediul rural.

Elevii suceveni au reușit să obțină două mențiuni acordate de Ministerul Educației și trei medalii din partea Societății de Științe Matematice din România.

Alexandra Budianu, elevă în clasa a VII-a, la Școala Gimnazială „Nicolae Labiș" Mălini (îndrumător prof. Gabriela Gogan) a obținut Mențiune și Medalie de Argint.

Elevul Victor Constantin Buzilă, din clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială „Iraclie Porumbescu" Frătăuții Noi (îndrumător prof. Moisuc Maria Magdalena) s-a întors cu Mențiune și Medalie de Argint.

Anastasia Bodnarașec, elevă în clasa a V-a, la Școala Gimnazială Ipotești (îndrumător prof. Costin Costel Cristian) a fost recompensată cu Medalia de Bronz.

Din lot a mai făcut parte și eleva Marta Bălăceanu, clasa a VI-a, Școala Gimnazială „Nicolae Labiș" Mălini, care a obținut diplomă de participare. Lotul a fost însoțit de profesoara Gabriela Gogan, de la Școala Gimnazială „Nicolae Labiș” Mălini.