După situația inedită de săptămâna trecută, când ședința ordinară de Consiliu Local a municipiului Suceava a fost anulată, din cauza numărului prea mic de consilieri prezenți – 9 din 23, o nouă ședință a fost convocată pentru joi, 4 iulie, ora 14.00. Doar că de această dată nu cu prezență fizică, ci online.

”Ședința extraordinară de Consiliu Local va avea loc joi, 4 iulie. Ședință a fost convocată online pentru că o parte din consilieri sunt în concediu de odihnă, nu știau de această ședință, că nu este cvorum și suntem nevoiți să o repetăm. Ca atare, sperăm să fie cvorum și să putem ține ședința”, a spus miercuri, la conferința de presă, primarul Sucevei, Ion Lungu.

Edilul municipiului reședință de județ a precizat că ordinea de zi este identică, mai apare doar un proiect suplimentar pentru reautorizarea celor de la Thermonet la ANRE.

Rămâne de văzut dacă de această dată se vor întruni online măcar 12 consilieri din totalul de 23, în condițiile în care la ședința anterioară s-a avansat chiar ideea unui boicot politic, deoarece nu a participat nici un reprezentant PNL, nici de la ProRomânia și doar o parte de la PSD și USR, singura formațiune completă din componența CL Suceava fiind cea de la PMP.

Pe ordinea de zi se află și un proiect care a stârnit mult interes, cel care vizează transferul a 20 de hectare de teren de la Stațiunea de Cercetări către Primăria Suceava, pentru a fi pus la dispoziția Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, pentru realizarea unui nou Centru Eparhial – un complex de clădiri cu funcțiuni diverse, inclusiv Spital.