Primele rezultate de la Evaluarea Națională afișate miercuri, 3 iulie 2024, arată că nici un elev din judeţul Suceava, absolvent al clasei a VIII-a, nu a obținut media 10. Nici un absolvent de gimnaziu nu a predat teze perfecte la examenele scrise la limba și literatura română şi la matematică.

Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00-19:00) și 4 iulie (în intervalul orar 8:00-12:00). Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie.

În anul 2023, înainte de contestații, 15 elevi din judeţ au predat teze perfecte la evaluarea de la finalul gimnaziului, aceştia obţinând nota maximă atât la limba și literatura română, cât şi la matematică.

Opt elevi suceveni au obținut media 10 la Evaluarea Națională în anul 2022, înainte de contestații.

Conform Ministerului Educației, comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale.