Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că are "o largă autonomie" în privinţa desemnării secretarilor de stat în minister, demnitarul răspunzând unei întrebări privind nominalizările pentru aceste posturi.

"Am o largă autonomie", a spus Predoiu, întrebat despre girul cărui lider de partid ar trebui să ţină cont când va face propunerile de secretar de stat, în condiţiile în care "este unic" ca poziţie politică.

Cătălin Predoiu a fost confirmat ministru al Justiţiei, după alegerile din noiembrie 2008, de către alianţa PSD-PDL, demnitarul preluând acest portofoliu în februarie anul trecut la propunerea PNL.

În 8 ianuarie, surse politice susţineau că PSD va propune premierului Emil Boc o primă serie de şapte secretari de stat, printre care şi reprezentantul PSD în CNI Simona Maia Teodoroiu la Ministerul Justiţiei.

Maia Teodoroiu a mai fost secretar de stat la Justiţie în mandatele Rodicăi Stănoiu şi lui Cristian Diaconescu, în perioada 2002-2004, când a condus departamentul integrării din minister, în 2005 transferându-se la direcţia similară din Consiliul Superior al Magistraturii. Monica Macovei, când a preluat funcţia de ministru al Justiţiei, a cerut schimbarea ei din funcţie, invocând nemulţumirea oficialilor europeni faţă de aceasta.