Ministerul Sănătății va lansa un proiect pilot privind susținerea unei secții postliceale sanitare, la Baia Mare, care să pregătească viitoarele cadre medicale, a anunțat luni Sorina Pintea.

Sorina Pintea a declarat, luni, Baia Mare, la deschiderea anului școlar, că Ministerul Sănătăţii poate investi și majora salarii, dar dacă resursa umană nu este bine pregătită, calitatea actului medical nu este cea dorită.

„Ne gândim să facem aici, în Maramureş, un proiect-pilot, în care Ministerul Sănătăţii să ia sub tutelă o parte din învăţământul sanitar şi să încercăm să formăm viitoare cadre medicale cu adevărat foarte bine pregătite. Am revenit în Baia Mare cu gândul de a schimba ceva pentru că noi, Ministerul Sănătăţii, putem să investim, să majorăm salarii, dar dacă nu avem resursa umană bine pregătită, calitatea actului medical nu este cea care ne-o dorim cu toţii. Proiectul pilot este destinat susţinerii secţiei postliceale sanitare care funcţionează în cadrul Seminarului Teologic Liceal <Sf. Iosif Mărturisitorul> Baia Mare, iar Ministerul Sănătății o va finanța”, a spus Pintea.

Ministrul Sănătății a participat, luni, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Iosif Mărturisitorul” Baia Mare la deschiderea anului școlar, unitate de învățământ care a fuzionat în anul 2014 cu Liceul Sanitar, având clase postliceale în domeniul sanitar.