Rovana Plumb a declarat că nominalizarea pentru poziția de comisar european o onorează și responsabilizează în egală măsură. Europarlamentarul PSD a precizat că se simte mândră că poate contribui la această construcție europeană.

„Este o nominalizare care mă onorează și responsabilizează în egală măsură. Ca om politic și cetățean care face parte din generația care a lucrat și lucrează intens la integrarea în Uniunea Europeană, un proiect care nu s-a încheiat odată cu aderarea noastră, mă simt deosebit de mândră să pot contribui la această construcție europeană. Îi mulțumesc în mod deosebit doamnei premier, Viorica Dăncilă, pentru susținerea acordată”, a afirmat Rovana Plumb, printr-un comunicat de presă remis, luni, MEDIAFAX.

Eurodeputatul PSD i-a mulțumit colegului Dan Nica, precum și președintelui ales al CE Ursula von der Leyen.

„Îi mulțumesc colegului Dan Nica pentru fair play-ul arătat. Doresc sa îi mulțumesc doamnei președinte ales, Ursula von der Leyen, pentru încrederea acordată. Cred cu tărie că această echipă unită va avea puterea sa răspundă provocărilor viitoare ale Uniunii”, a conchis Plumb.

Reacția vine după ce Comisia Europeană a anunțat că Rovana Plumb apare pe lista propunerilor de comisari europeni din partea României, acceptați de Ursula von der Leyen.

Președintele CE urmează să prezinte, marţi, de la 13.00, ora României, componenţa Colegiului comisarilor europeni.

România îi propusese pentru funcția de comisar european pe Rovana Plumb și Dan Nica.