Expoziția Internațională de Grafică Satirică „Bucovina”, ediția a XVI-a, va fi vernisată vineri, 15 iulie, la ora 12:00, la Muzeul de Istorie. Tema de participare din acest an a fost „Pâinea”. Perioada de expunere este 15 iulie – 15 august 2022. Expoziția cuprinde peste 100 de lucrări și poate fi văzută în Foaierul Muzeului de Istorie. Anul acesta au participat în competiție 393 de artiști graficieni din 58 de țări, care au trimis 1.061 de lucrări de grafică satirică.

Organizatorii ne-au spus că expoziția beneficiază de un catalog tipărit care cuprinde lucrările artiștilor selectați. Muzeul Național al Bucovinei a realizat și un catalog virtual care va fi postat pe pagina de web muzeulbucovinei.ro, de unde va putea fi descărcat și vizualizat.

Expoziția Internațională de Grafică Satirică „Bucovina” este un proiect aprobat și finanțat de Consiliul Județean Suceava și organizat de Muzeul Național al Bucovinei. Federația Europeană de Caricatură, FECO, a acordat expoziției patru stele, ca urmare a numărului mare de participanți din multe țări ale lumii, o apreciere onorantă pentru organizatori, ceea ce reflectă nivelul înalt la care a ajuns expoziția la numai 16 ediții.

Juriul expoziției, alcătuit din Mihai Pânzaru PIM – caricaturist, George Licurici – caricaturist și Ovidiu Ambrozie Bortă BOA - caricaturist, a stabilit câștigătorii din acest an. Premiile oferite în acest an: Premiul „Bucovina” - 500 € + diplomă, Premiul I - 400 € + diplomă, Premiul II - 300 € + diplomă, Premiul III  - 200 € + diplomă, Premiul Padrino 300 € + diplomă, 10 premii speciale - diplomă.