O pedeapsă cu suspendare sub supraveghere a fost transformată de Curtea de Apel Suceava în pedeapsă cu executare. Magistrații suceveni au admis apelul declarat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție și au decis că Marian Claudiu Prisăcariu trebuie să stea la închisoare pentru o perioadă de 2 ani și 6 luni. El a fost găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunii de „folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei”.

Magistraţii au condamnat şi SC Moldoferm Suin SRL la plata unei amenzi în valoare de 60.000 de lei, reprezentând 200 de zile amendă, suma corespunzătoare unei zile amendă fiind stabilită la 300 de lei, pentru săvârşirea infracţiunii de „folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei”.

În acelaşi dosar, soţia administratorului, Ana-Maria Prisăcariu, a fost achitată, acuzaţiile care i s-au adus fiind similare. Instanţa l-a obligat pe Marian Claudiu Prisăcariu, în solidar cu firma Moldoferm Suin, la plata sumei de 727.659,32 lei, reprezentând fonduri obţinute pe nedrept din bugetul general al Uniunii Europene. Soluția dictată miercuri este definitivă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în perioada 2011-2013, în contextul derulării unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile privind înfiinţarea unei ferme de porci în localitatea Slatina, inculpaţii Ana-Maria Prisăcariu şi Marian Claudiu Prisăcariu, în calitate de administratori ai SC Moldoferm Suin SRL, au depus la Agenţia pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (în prezent Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale) mai multe documente false (oferte, declaraţii de conformitate, contract execuţie lucrări etc.).

„Inculpaţii au procedat în această manieră pentru a îndeplini, în mod nereal, condiţiile de eligibilitate şi pentru a justifica costul achiziţiilor de lucrări şi bunuri din bugetul indicativ al cererii de finanţare, cu scopul obţinerii finanţării nerambursabile, în valoare de 727.659 de lei, sumă cu care Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale s-a constituit parte civilă în dosar. În acest caz s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpaţilor Marian Claudiu Prisăcariu şi SC Moldoferm Suin SRL”, se menţiona în rechizitoriul de trimitere în judecată.