Direcția de Sănătate Publică Suceava trimite din nou probele pentru testarea RT PCR la laboratoarele de biologie moleculară de la Spitalul Municipal Vatra Dornei și la Dorna Medical, după ce a rămas iar fără reactivi și kit-uri de testare pentru Covid-19.

Purtătorul de cuvânt al DSP, Gabriela Băncilă, a declarat, miercuri, că acest lucru s-a întâmplat deoarece instituția a atins plafonul legal pentru achiziții directe și a fost nevoită să facă licitație. „Astăzi se închide licitația, mâine se încheie contractul și în două zile, luni cel mai târziu, se reiau testările”, a afirmat Gabriela Băncilă.

O situație similară s-a întâmplat la sfârșitul lunii iulie, când laboratorul de biologie moleculară al DSP a avut activitatea întreruptă aproape două săptămâni, din lipsa kit-urilor și a reactivilor pentru testarea Covid-19.

În ciuda pandemiei, legislația referitoare la achizițiile publice în domeniul medical a rămas la fel de rigidă, cu plafoane alocate de Ministerul Sănătății și licitații, în cazul unui necesar mai mare, astfel că unitățile sanitare riscă să ajungă în astfel de situații.