Bărbatul din Rădăuți care a intrat pus pe scandal în sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră de la Rădăuți, deși tocmai coborâse de la volanul unei mașini furate, fiind beat și fără permis de conducere, va fi cercetat în libertate, sub control judiciar. Așa a decis procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, care i-a impus mai multe restricții și obligații valabile cel puțin în următoarele 60 de zile.

Nicolae Lucescu a scăpat așadar din arest, după 24 de ore, însă are oricum o situație juridică destul de complicată.

Luni dimineață, în jur de ora 9.00, un bărbat a venit la sediul instituției cu un VW Golf, a intrat în punctul de control acces din instituție fără aprobare și a început să-i înjure pe polițiștii de serviciu. Bărbatul părea în stare de ebrietate, vorbea incoerent, iar după puțin timp s-a urcat la volanul autoturismului și a plecat de la fața locului. Polițiștii de frontieră l-au urmărit pe suspect până în zona Podul Vlădichii, sesizând totodată Poliția municipiului Rădăuți. În scurt timp a fost identificat Nicolae Lucescu, în vârstă de 49 de ani, localnic din Rădăuți. 

Polițiștii care au preluat cercetările au vrut să-l testeze cu etilotestul pe bărbat, însă acesta a refuzat. Bărbatul a fost dus la Spitalul municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Cercetările au arătat că bărbatul are permisul de conducere anulat, iar în ziua de luni, 16 noiembrie, a sustras autoturismul de la cel pentru care lucra și l-a condus prin Rădăuți, unde s-a oprit la sediul polițiștilor de frontieră. Proprietarul mașinii a formulat plângere penală pentru săvârșirea infracțiunii de furt în scop de folosință.        

Bărbatul este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de „furt în scop de folosință”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Dacă de partea penală a cazului se ocupă Poliția municipiului Rădăuți, polițiștii de frontieră i-au aplicat bărbatului o amendă de 700 de lei, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.