În cursul zilei de marți, 17 noiembrie, polițiștii suceveni au desfășurat activități în context COVID-19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 1.300 persoane.  

De asemenea, au fost verificate 140 societăți comerciale.

În total au fost aplicate 112 sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.250 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor, conform Legii nr. 55/2020. 

Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea şi prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Principalele măsuri și restricți vizate în controalele efectuate au fost cele privind obligativitatea purtării măștilor de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, în toate spaţiile publice deschise, interzicerea desfăşurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, interzicerea circulaţiei persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00, cu unele excepţii motivate.