Lazăr Tipa, fost profesor de sport cunoscut în Suceava şi fost practicant de lupte greco-romane, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Suceava. Instanța a admis apelul declarat de Lazăr Tipa și a decis că acesta trebuie să stea după gratii timp de 6 ani. Inițial, Tribunalul Suceava îl condamnase pe profesorul de sport la 9 ani de închisoare cu executare. Ambele instanțe l-au găsit vinovat pentru comiterea infracțiunii de violenţă în familie, sub forma lovirilor cauzatoare de moarte. S-a ajuns în această situaţie delicată după ce profesorul a avut o altercaţie cu tatăl său, pe care l-a lovit în mai multe rânduri. Octogenarul a murit după mai bine de două săptămâni de la spitalizare, iar medicii au concluzionat că leziunile prin agresiune au condus la deces.

Nicolai Tipa, în vârstă de 82 de ani, a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava pe 19 noiembrie 2018, cu un traumatism cranio-cerebral prin agresiune, cu pierderea cunoştinţei, contuzie de piramidă nazală şi contuzie abdominală, fiind internat pe secţia de Chirurgie-ATI. În acea zi, o femeie a sesizat prin 112 că un bărbat face scandal la domiciliu, la un bloc de pe strada Mărăşeşti din municipiul Suceava. Poliţiştii i-au găsit în apartament pe Lazăr Tipa, în vârstă de 60 de ani, şi pe tatăl său, Nicolai Tipa, în vârstă de 82 de ani. Ultimul avea mai multe leziuni, iar la faţa locului a fost solicitată o ambulanţă.
„Poliţiştii au constatat, din primele cercetări, că bărbatul în vârstă de 60 de ani locuieşte împreună cu tatăl său, în vârstă de 82 de ani, în incinta aceleiaşi locuinţe. Pe fondul unui conflict spontan, bărbatul de 60 de ani i-a aplicat tatălui său mai multe lovituri cu palmele, creându-i leziuni fizice. Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală privind infracţiunea de violenţă în familie”, declara la vremea respectivă comisarul-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene. După moartea bătrânului, încadrarea faptei a fost schimbată, în loviri cauzatoare de moarte.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani a avut mai multe probleme de comportament şi la şcoală, puse pe seama consumului de alcool.

Lazăr Tipa este fost multiplu campion naţional la lupte greco-romane şi medaliat balcanic şi internaţional la lupte.