Spitalul Municipal Rădăuți a făcut obiectul unui amplu control tematic ca urmare a tragediei de la Piatra Neamț. Prin Ordin al Ministrului Sănătății și al instituției Prefectului Județului Suceava, la Rădăuți au descins mai multe echipe de control. Unitatea medicală din Rădăuți a fost verificată de patru instituții ale statului, respectiv Inspecția de Stat a Ministerului Sănătății, ISCIR, ISU și ITM.

Contactat telefonic, managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronachi, a precizat că a pus la dispoziția echipei mixte de control toate documentele solicitate, iar la final nu s-au constatat neconformități sau abateri majore, motiv pentru care au fost formulate doar câteva recomandări.

”Rezultatele acestui control arată că munca întregului colectiv al Spitalului Municipal Rădăuți este una apreciată. Țin să mulțumesc colectivului și colegilor mei, iar din partea mea merită toată lauda și aprecierile, fie că este vorba de personalul medical sau nemedical. Nu am cuvinte prin care să mulțumesc tuturor angajaților Spitalului Municipal Rădăuți și sunt convins că eforturile lor se vor vedea și în viitor”, a precizat Traian Andronachi.