Tânărul în vârstă de 22 de ani, din Ipotești, care conducea o mașină deși era băut și nu are permis de conducere, și care a fost prins de polițiști după o urmărire în zona centrală a municipiului Suceava, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Judecătoria Suceava. Mandatul a fost emis miercuri, după ce tânărul a fost reținut în arest cu o zi înainte. Judecătorii au admis astfel propunerea înaintată de procurorul de caz și de polițiștii de la Biroul Rutier Suceava. Mandatul de arestare a foste emis și în condițiile în care inculpatul, Robert Andrei Sudureac, avea un termen de încercare stabilit de judecători în urma unei pedepse cu suspendare, pe care evident că l-a încălcat.  

Tânărul poate contesta măsura arestului preventiv la instanța superioară. 

În noaptea de 6 spre 7 iunie, în jurul orei 0.20, un echipaj din cadrul Biroului de Ordine Publică Suceava a observat, pe strada Curtea Domnească, un autoturism VW Passat care era condus în mod sinuos. Cel de la volan nu a oprit la semnalul poliției, pornind pe strada Mărășești, spre Baia Comunală și apoi virând spre strada Veronica Micle. Între timp, și un al doilea echipaj de poliție aflat în zonă a plecat în urmărire. La intrarea pe strada Veronica Micle, șoferul a intrat cu roata mașinii într-o bordură, provocând spargerea cauciucului și a jantei. Autoturismul a mai rulat încă circa 50 de metri, după care din mașină au coborât doi tineri și au fugit printre blocuri. Cei doi au fost prinși de polițiști după o scurtă urmărire, ulterior stabilindu-se că la volan a fost Robert Andrei Sudureac, în vârstă de 22 ani, din satul Ipotești.

Tânărul emana miros de alcool, iar etilotestul a indicat rezultatul de 0,76 mg alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au mai constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Tânărul a fost condus la Spitalul Județean Suceava, unde i-a fost recoltată o singură mostră biologică în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, cel în cauză refuzând recoltarea celei de-a doua probe.

Cercetările au fost preluate de polițiștii de la Biroul Rutier Suceava, sub aspectul comiterii infracțiunile de „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Verificările ulterioare au mai arătat că mașina avea ITP expirat, iar asigurarea RCA este de asemenea expirată. Pentru aceste abateri au fost aplicate două amenzi, una de 1.000 de lei și una de 1.305 lei, ca măsură complementară fiind reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare.

 

Alt pericol public, alt mandat de arestare

Este al doilea caz recent în care un tânăr pericol public, prins la volan beat și fără permis, în municipiul Suceava, este arestat preventiv de judecători.

Pe 1 iunie, în jurul orei 20.00, un echipaj de la Serviciul Rutier Suceava a reperat în trafic, pe Calea Unirii, un autoturism VW care era condus în mod sinuos, șoferul frânând brusc în mai multe rânduri și fiind aproape de a tampona alte mașini. Tânărul de la volan a refuzat să oprească, fiind urmărit pe mai multe străzi de echipajul de poliție. Intrat pe strada secundară Mirăuți, fugarul a oprit în dreptul unui imobil și a coborât din mașină, fiind interceptat de polițiști înainte de a se ascunde.

Tânărul și-a dat inițial identitatea fratelui său, încercând să-i păcălească pe polițiști.  

Tânărul, Andrei Emanuel Hariga, în vârstă de 20 de ani, din Pătrăuți, nu a putut prezenta la control permis de conducere, iar baza de date a indicat ulterior că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.        

Hariga era și în stare avansată de ebrietate, etilotestul indicând concentrația de 0,97 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența băuturilor alcoolice. El este cercetat și pentru că și-a dat o identitate falsă. Și în acest caz inculpatul era recidivist pentru infracțiuni rutiere.