Primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, a organizat, de Înălțarea Domnului, comemorări ale eroilor la toate monumentele din comună ridicate în cinstea acestora. Evenimentele au fost organizate de Primăria Cornu Luncii, alături de Asociația Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Suceava, parohiile și unitățile de învățământ din comună. Astfel, de Ziua Eroilor au avut loc slujbe religioase și depuneri de flori la monumentele din satele Cornu Luncii, Băișești, Brăiești, Sasca Mică, Sasca Mare, Șinca și Păiseni. Fără doar și poate, cele mai emoționante momente au fost la Panteonul Eroilor din Cornu Luncii și la monumentul panteon al eroului sublocotenent postmortem, Ioan Grosaru, care a căzut la datorie în Irak. Alături de primarul Gheorghe Fron, de localnici și de copiii de la școlile din comună, care la fiecare monument au prezentat câte un moment artistic, la ceremoniile de comemorare a eroilor au participat și militari din Suceava, Fălticeni, Vatra Dornei, dar și din Timișoara.

Îmbrăcat în costum popular, primarul Gheorghe Fron a ținut să evidențieze faptul că, fără doar și poate, această comună a devenit un etalon pentru modul în care sunt comemorați și cinstiți eroii neamului „care s-au jertfit pentru ca noi să avem o țară și un viitor”.

„În fiecare an noi îi comemorăm cu mult drag pe eroii din comuna noastră, din toate cele nouă sate. Întotdeauna alături de noi este Armata Română și vreau să îi felicit pe militarii care au venit de departe, de la Timișoara, Vatra Dornei, Suceava sau Fălticeni”, a spus Gheorghe Fron. El a ținut să-i mulțumească în mod special prim-vicepreședintelui Asociației Cultului Eroilor „Regina Maria”, Dumitru Davidel, care este prezent în fiecare an la aceste comemorări, precum și fiului acestuia, șeful Direcției Județene de Tineret și Sport, Daniel Davidel.

Mai trebuie spus că Asociația Cultului Eroilor „Regina Maria” – Filiala Suceava și Direcția Județeană de Tineret au oferit diplome preoților, directorilor de școli, militarilor și unor locuitori din comună. Primarului Gheorghe Fron i-a fost acordată o „diplomă de excelență” pentru sprijinul acordat Asociației Cultul Eroilor.