Chirurgul ortoped Marius Grămadă renunță la funcția de director medical al Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Medicul a declarat, joi, că finalizează mandatul interimar de director medical la data de 30 iunie a.c. și a informat deja conducerea unității medicale că nu dorește să ocupe mai departe această funcție.

Doctorul Grămadă a explicat că funcția de director medical este extrem de solicitantă, presupune multă birocrație, cu gestionarea unor activități din domenii cu care nu a avut tangență și pe care trebuie să le învețe – economic, juridic, resurse umane etc., ceea ce nu-i mai lasă timp și energie pentru a profesa ca medic. „Nu reușesc să fac și una, și alta și am decis să mă retrag din funcția de director medical. Sunt chirurg ortoped, vreau să fac chirurgie”, a declarat medicul.

Marius Grămadă este medic primar ortopedie traumatologie, doctor în ştiinţe medicale, cu două stagii, care însumează 3 ani, la o clinică de chirurgie ortopedică în Belgia (2005-2007 și 2009-2010). Este medic la Spitalul Județean Suceava din anul 2008, respectat și apreciat de pacienții săi.

Deocamdată nu se știe cine va fi numit director medical interimar de la 1 iulie. Managerul spitalului, dr. Alexandru Calancea, a declarat că este în discuții cu mai mulți medici și va anunța când are un răspuns definitiv. Dr. Calancea nu a dorit să dezvăluie numele doctorilor care ar putea ocupa funcția de director medical.

Echipa formată din medicul cardiolog Alexandru Calancea, medicul chirurg ortoped Marius Grămadă și asistenta medicală Oana Stanciu a fost numită de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, să preia cu titlu interimar conducerea Spitalului Județean de Urgență Suceava, de la 1 iulie 2020, în funcțiile de manager, director medical, respectiv director de îngrijiri. Nici ceilalți doi chirurgi care au fost anterior la conducerea spitalului - dr. Anatolii Buzdugan, ca manager, și dr. Valeriu Gavrilovici, ca director medical – nu au stat departe de sala de operație decât două luni, în perioada 1 mai-1 iulie 2020.