Polițiștii de la Serviciul de Investigare a infracțiunilor din sfera economică au pus în aplicare, miercuri, o amplă acțiune care a vizat depistarea celor care fac comerț cu obiecte vestimentare contrafăcute, care poartă mărci de renume, în municipiile Suceava și Rădăuți. S-au făcut controale în Bazarul Suceava, în Piața de la Rădăuți, dar și  la magazine de haine noi și second-hand. După ce s-a descins în mai multe locații, au fost ridicate 283 de bucăți de obiecte vestimentare din material textil inscripționate cu mărci înregistrate și protejate pe teritoriul României,  susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de 31.600 lei. Pe lângă marfa confiscată, toți posesorii vor răspunde și penal.

Cea mai multă marfă a fost confiscată de la o societate care are puncte de lucru outlet și second atât în municipiul Suceava, cât și în Rădăuți.  Din magazine au fost ridicate obiecte vestimentare având inscripționate mărcile ADIDAS, NIKE, PUMA, HUGO BOSS, FILA, PHILIPP PLEIN, DOLCE&GABANNA, CALVIN KLEIN, KARL LAGERFELD, DIOR, LEVIS, POLO RALPH LAUREN, EMPORIO ARMANI, GUCCI, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate. De la această societate au fost ridicate obiecte vestimentare în valoare de peste 17.000 lei.

Patru confiscări de mărfuri de același gen s-au făcut și de la comercianți din Bazarul Suceava. De la fiecare comerciant s-au ridicat mărfuri cu valori între 750 de lei și 2300 de lei. 

”Persoanele au fost depistate în flagrant, cercetările au fost efectuate la faţa locului şi s-a procedat la ridicarea bunurilor în vederea examinării criminalistice, în cauză fiind întocmite  dosare  penale, în care urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  punere în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.