Un bărbat din Vorona - Botoșani a fost trimis zilele trecute în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, pentru provocarea unui accident mortal pe raza orașului Liteni. Din păcate pentru inculpat, situația sa juridică este complicată, având în vedere inconștiența de care a dat dovadă, conducând fără permis și părăsind locul accidentului.

Florin Ursu a fost trimis în judecată pentru trei infracțiuni la regimul rutier, respectiv „ucidere din culpă”, ”conducere unui autovehicul fără a deține permis de conducere” și părăsirea locului accidentului.

Accidentul cu final tragic s-a produs în luna martie a acestui an, la Vercicani - Liteni.

Pe 16 martie, Florin Ursu, domiciliat în comuna Vorona, județul Botoșani, în timp ce conducea o Skoda Octavia pe DJ 208C, pe raza satului Vercicani, având direcția de deplasare Joldești-Liteni, în dreptul unui imobil, l-a acroșat pe Liviu I., în vârstă de 51 de ani, din Salcea, care se deplasa pe marginea drumului, în calitate de pieton.

Polițiștii au găsit la fața locului doar mașina, nu și pe șofer. Fugarul a fost identificat ulterior.
Ancheta ulterioară a indicat faptul că bărbatul, fără a deține permis de conducere, se deplasa imprudent pe drumul județean, cu o viteză de circa 70-72 de kilometri la oră în localitate, acroșând pietonul, leziunile ducând în scurt timp la deces. Când a fost descoperit accidentul, pietonul era decedat.

Poate cel mai grav, după cum au arătat procurorii în rechizitoriul de trimitere în judecată, cu intenție directă, inculpatul a părăsit locul comiterii faptei, fără a avea încuviințarea poliției sau a procurorului care urma să efectueze cercetarea la fața locului. Acesta nu i-a lăsat astfel vreo șansă victimei și a creat o stare de pericol a siguranței publice și pentru desfășurarea cercetării la fața locului.   

A existat și suspiciunea că bărbatul de la volan ar fi consumat alcool, însă aceasta nu s-a confirmat.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au reținut concursul de infracțiuni în cazul bărbatului care va fi judecat pentru trei capete de acuzare.

Procesul în care bărbatul din Botoșani va fi judecat pentru cele trei infracțiuni amintite mai sus va începe la Judecătoria Suceava.

Inculpatul se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a instanțelor de judecată.