Un incendiu izbucnit în noaptea de joi spre vineri, la aproximativ jumătate de oră după miezul nopții, a făcut pagube mari pe trei proprietăți din Gura Humorului, în apropiere de Parcul Ariniș.

Focul a pornit de la o construcție de lemn, ceea ce a dus la o ardere foarte puternică și greu de stăpânit. Flăcările s-au extins și la alte două proprietăți învecinate și apropiate.

La fața locului au intervenit, rând pe rând, pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului și cei ai Detașamentelor Câmpulung Moldovenesc și Suceava, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cornu Luncii. În total, s-a lucrat cu cinci autospeciale de apă.

 

”Au ars adăpostul de animale și depozitul de furaje, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. Din cauza flăcărilor, alte două proprietăți au fost afectate. La prima gospodărie, au ars peretele unor anexe construite din lemn pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați și circa 100 de kg furaje. La a doua locuință, au ars acoperișul și podul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați. S-au degradat pereții locuinței, elemente de mobilier, elemente de tâmplărie și alte bunuri din interior”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava.

După toate probabilitățile dezastrul a pornit de la un foc deschis în spații închise lăsat nesupravegheat, și care a evoluat în noapte.

Pompierii au încheiat intervenția după ora 5.00 dimineață.

Pompierii transmit că au salvat cele trei gospodării, în diferite proporții, cu bunurile aferente.